Ekm

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Olarak TYT ve AYT Sınavlarına Hazırız.

Kimya, Biyoloji, Felsefe, Türkçe, Edebiyat, Tarih, Matematik TYT sınav seviyesinde yaprak testler, denemeler ve konu anlatımı soru bankası kitapları okulumuz Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni aynı zamanda Kültür Edebiyat Kulübü öğretmeni Nazif KOÇAR tarafından öğrencilerimize temin edilmiştir.

Kendisine katkılarından dolayı okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Ekm

TÜRK DİLİ İLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER

"Türk Milletinin dili, Türkçedir. Türk Dili dünyanın en güzel, en zengin ve en kolay dilidir."
Mustafa Kemal Atatürk

"Türk Dili, Türk Milletinin kalbidir; beynidir."
Mustafa Kemal Atatürk

"Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması milli hissin inkişafında başlıca müessesedir. Türk Dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki bu dil; şuurla işlensin."
Mustafa Kemal Atatürk

"Türklüğün vicdanı bir dini bir, imanı bir; fakat hepsi ayrılır, olmazsa lisanı bir."
Ziya Gökalp

"Bugünden sonra divanda, dergâhta, barigahta, mecliste, meydanda, Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır."
1277 Karamanoğlu Mehmet Bey

"Dillerini yitiren uluslar, ulusallık bilinçlerini de yitirirler."
O. Hançerlioğlu

Haz

"Güzel bir yaz tatili çocuklarımızı bekliyor, sizin tatil planlarınıza ek olarak bizim de bazı önerilerimiz var. İşaretlediğiniz her etkinliğin, yavrularımızın çocukluk anılarına unutulmaz güzellikler katması dileğiyle... İyi tatiller."

Milli Eğitim Bakanı ZİYA SELÇUK

Haz

Okulumuzda Biyoloji öğretmenimiz Havva Kalaycı ile öğrencilerimiz kan grubu tahlili yapmıştır.

Haz

Sıfır Atık kapsamında okulumuzda dönem başında atık kağıt kumbaraları hazırlanmıştır. Okulumuz belli yerlerine yerleştirilen kağıt kumbaralarımız etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Mrt

Kariyer günleri kapsamında okulumuz Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski öğrencilerimizden Hava Astsubay´ı Mükremin DİLER 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizle buluştu.

Mrt

Değerler eğitimi kasamında hazırlanan "Yardımlaşma" panomuz.

Şbt

Metal bölümü öğrencileri çalışıyor. Sıcak şekillendirme dersinde bölümün imkanları doğrultusunda verilen işleri gerçekleştiriyorlar. Okulumuz Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne ait parmaklıklar ve pencere korkulukları, Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO)´nun sundurmaları okulumuz Metal bölümü Öğretmenimiz İlyas ORDU ve öğrencileri tarafından yapılmıştır. Emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekür ederiz.

Mrt

25 Şubat İspir´in kurtuluşu coşku ile kutlandı. İspir´in 101. kurtuluş yıldönümü ilçedeki tüm okulların katılımıyla gerçekleştirildi. Mehter ekibinin gösterisi ve ilçedeki okulların gösterisiyle kutlama gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimiz Erasmus+  kapsamında Gaz Altı Kaynakçılık eğitimine gittikleri Almanya´da 2. günlerini iş güvenliği eğitimiyle geçirdi. İş güvenliğinin en çok önem verildiği ülkede insan hayatına verilen değer öğrencilerimiz tarafından keşfedildi. Metal Teknolojileri öğretmeni tarafından verilen iş güvenliği ekipmanlarının tanıtımı ardından uygulama yaptılar. Eğitimin ardından öğrencilerimiz Dortmund´da iş güvenliği müzesini ziyâret ettiler. Müzede iş güvenliği tarihini geçmişten günümüze iş hayatında güvenliğe verilen önemin artışını gözlemledik. Simülasyon ile önlem alınmadan çalışılan ortamlardaki tehlikeleri gördük. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri öğrencileri olarak iş hayatlarında kendi hayatlarını neden ve nasıl korumaları gerektiğini öğrendiler. Öğrencilerimizin bu eğitimi almaları için çalışan ve projeyi yöneten Müdür yardımıcısı Talip YILDIZ´a teşekkür ederiz.

Şbt

İspir Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunduğu proje vasıtasıyla okulumuz Metal Teknolojileri bölümü öğrencileri Almanya´da.

Şbt

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi günü ile ilgili okulumuz Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde günün anlam ve önemini belirten video izletilerek öğrencilerimizin Milli İrade  ve Demokrasi bilinci aşılanması hedeflenmiştir. Yapılan etkinlik sonucunda öğrencilerimizin vatandaşlık farkındalığı ve iyi bir vatandaş olma bilinci yolunda adım atılmıştır. Devletine ve milletine saygı duyan, bayrak sevgisi taşıyan öğrencilerimizle bu hedef yolunda çalışan öğretmenlerimizle 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi günü anılmıştır.

Şbt

Okulumuz Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde II. Dönem Kurul Toplantısı 11.02.2019 Pazartesi günü yapılmıştır.

Ock

Kazan dairesi helezon yapımı ve tesisat işlerindeki özveri çalışmalarından dolayı ocak ayında Amp 11/A sınıfı öğrencilerinden Muammer Yıldız ayın öğrencisi seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyoruz.

Ock

Çalışkan, saygılı ve başarılı bir öğrenci olması nedeniyle ekim ayında Amp 12/A sınıfı öğrencilerinden Yusuf Köse ayin öğrencisi seçilmiştir. Öğrencimizi tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.