Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yukarı Mah. Okullar Cad. No.21 25900 İspir / Erzurum / Türkiye
Vizyon
Eğitim ve öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen, nitelikli ve yenilikçi bir kurum olmaktır.
Misyon
Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, öğrenmeye ve yeniliğe açık, entelektüel, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü özümsemiş, küresel düşünen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz ilçemizdeki en köklü eğitim kurumlarından birisidir. Özellikle mesleki alanda çağın gereklerine uygun bireyler yetiştirme çabası içerisindedir.
Yatakhane Koğuşu :10
Öğretim Şekli :Tam gün tam yıl
Belediye otobüsleri ile saat başı ulaşım vardır.
Yerleşim Yeri
Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Lor dolması, pazıyla yapılan borani, kete, haşıl yemeği, tel helvası, kızılcık hoşafı ve mantısı meşhurdur.
Sportif Etkinlikler
Sınıflar arası futbol, voleybol, masa tenisi ve satranç turnuvaları düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları
2018-2019 Eğitim-öğretim yılında öğrencilerimiz Erasmus+ projesi kapsamında Metal Teknolojisi öğrencilerimiz Almanya´da, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencilerimiz Avusturya´da staj çalışmalarında bulunmuşlardır.