ERZURUM / İSPİR - Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: teknik

May

Kültür ve Edebiyat Kulübümüzün Hazırladığı "İstiklal Uğruna" Adlı Tiyatro Gösterisinden Kareler

May

Okulumuz öğrencileri ile çevre temizliği

Tiyatro Gösterimize Davetlisiniz

Kas

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü okullarda öğretmenlere yönelik "Okul Tabanlı Afet Eğitimi" semineri vermiştir. Okulumuz Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri katılım göstermişlerdir.

Katılım gösteren okulumuz idareci ve öğretmenlerimize teşekür ederiz.

Kas

12.10.2019 Salı günü okulumuz Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gezi ve İnceleme kulübü Mevlid-i Nebi programı hazırlamışlardır. Programa İlçe Müftüsü, Olukbaşı Cami İmamı, okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerimiz katılım göstermiştir.

Programı düzenleyen Gezi ve İnceleme Kulübü danışman öğretmeni Zeynep TURHAN ve kulüp öğrencilerine, program sunumunu hazırlayan Meral YELEÇ öğretmenimize teşekür ederiz.

Kas

Okulumuzda öğrencilerimiz hayatta daha başarılı ve mutlu olmalarını sağlayacak ve toplumuzun temelini oluşturan değerlerimizin farkındalığını oluşturmak için hazırlanan değerler eğitimi panomuzda Kasım ayında Sorumluluk konusu işlenmiştir. Bir toplumda huzur ve güven ortamında yaşamanın en temel unsuru bireylerin sorumluluklarına karşı gösterdiği özveridir. Başta her bireyin başarıyı yakalaması için kendine, sonra ailesine ve devamında topluma karşı sorumlukları vardır. Topluma karşı sorumluluklarımızdan en önemlisi çevremizi korumak ve temiz tutmaktır. Öğrencilerimizin sorumluluklarının önemini kavrayan devleti için yararlı bireyler olmasını hedefliyoruz. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri olarak Türk toplumu değerlerine örnek olmak en önemli hedefimizdir.

Değerler Eğitimi kapsamındam kasım ayı değeri olan sorumluluk ile ilgili okul panosunu hazırlayan okulumuz İngilizce Öğretmeni Gülcan YILDIZ'a ve Fizik Öğretmeni Zeynep TURHAN'a emeklerinden dolayı teşekür ederiz.

Şbt

Metal bölümü öğrencileri çalışıyor. Sıcak şekillendirme dersinde bölümün imkanları doğrultusunda verilen işleri gerçekleştiriyorlar. Okulumuz Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne ait parmaklıklar ve pencere korkulukları, Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO)´nun sundurmaları okulumuz Metal bölümü Öğretmenimiz İlyas ORDU ve öğrencileri tarafından yapılmıştır. Emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimiz Erasmus+  kapsamında Gaz Altı Kaynakçılık eğitimine gittikleri Almanya´da 2. günlerini iş güvenliği eğitimiyle geçirdi. İş güvenliğinin en çok önem verildiği ülkede insan hayatına verilen değer öğrencilerimiz tarafından keşfedildi. Metal Teknolojileri öğretmeni tarafından verilen iş güvenliği ekipmanlarının tanıtımı ardından uygulama yaptılar. Eğitimin ardından öğrencilerimiz Dortmund´da iş güvenliği müzesini ziyâret ettiler. Müzede iş güvenliği tarihini geçmişten günümüze iş hayatında güvenliğe verilen önemin artışını gözlemledik. Simülasyon ile önlem alınmadan çalışılan ortamlardaki tehlikeleri gördük. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri öğrencileri olarak iş hayatlarında kendi hayatlarını neden ve nasıl korumaları gerektiğini öğrendiler. Öğrencilerimizin bu eğitimi almaları için çalışan ve projeyi yöneten Müdür yardımıcısı Talip YILDIZ´a teşekkür ederiz.